Recursos gratuïts

5 minuts i comencem

Material per la gestió de l’aula

Més informació

Avui ús porto un material que també feia dies que us devia! Ja sabeu que aquesta setmana estic treballant a saco per deixar el blog al dia! De fet, aviat estrenarem web i tocarà migrar tota la info!

Fa un temps, quan vaig fer aquestes targetes, tenia problemes a l’aula importants xq tothom tornes a la calma i m’escoltes.

Una de les coses que més noto treballant amb el meu grup, és que moltes vegades és la primera vegada en la qual es poden relacionar de manera positiva entre iguals, fan amistats i per primera vegada en molts casos comencen a sortir fora de l’horari del centre i a tenir un grup més o menys ferm d’amics.

Contra això, a part de mirar-ho des de fora amb molta tendresa poc més puc fer.

Perquè us explico tot això? Doncs xq viure això per primera vegada als 16, 17 o 18 anys, doncs fa que estiguis emocionat, esverat i t’interessi més aviat poc el que jo vull dir a l’aula.

Per aquest motiu, vaig pensar a fer unes targetes que les vaig anomenar, 5 minuts i comencem.

L’objectiu era clar, iniciar l’activitat dedicant 5 minuts en centrar l’atenció alguna cosa en concret.

Per aquest motiu he creat diferents targetes. Jaus dic que jo n’aniré creant més, ja que de seguida aquestes les tindrem finiquitades.

Quin tipus de targetes són?

Doncs són targetes que ens fan pensar. En diferents línies. En trobareu algunes que demanen que penseu paraules que comencin per una lletra en concret. D’altres que ens faran buscar alguns materials concretes dins de l’aula, d’altres que són més per a parlar i pensar en diferents emocions, o per escriure una carta a un amic…

Teniu 2 opcions per a utilitzar-les, que jo us explico ara i 2230930 opcions més si deixeu volar la vostra imaginació!

Treure una targeta i resoldre-la en grup, tots junts a l’aula i d’aquesta manera tb respectareu els torns de paraula, el respecte, la regulació del volum de la veu…

Donar una targeta a cada persona i que treballin de manera individual!

El que si que considero estrictament necessari és posar un rellotge, cronometro…. El que calgui per marcar els 5 minuts necessaris per a resoldre el que digui la targeta!

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “5 minuts i comencem”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *