Recursos gratuïts

Abecedari estelar

LLetres de l’abecedari amb estrelles per a treballar les lletres.

Més informació

En aquests dies de confinament jo que tot just el començo encara estic recapacitant i sobretot reflexionant sobre molts aspectes com l’escola, les tasques acadèmiques i la llibertat! Em sembla que ho tinc clar però abans de parlar val més pensar que jo sóc d’abocar i després ja està la feina feta!

Doncs per treballar amb el grup del voluntariat de Mèxic, vaig començar a fer diferents abecedaris, que ja ús aniré compartint però comencem per aquest! L’abecedari estel·lar!

Quan entraven per la porta els donàvem una estrella a cada persona i aquí començava l’activitat, el fet de donar l’estrella en entrar ja ens ajudava a mantenir la seva atenció i posar-nos a treballar.

A partir d’aquí cadascú deia la seva lletra en veu alta, després una paraula que comences per aquesta, després ajuntàvem les paraules per parelles i fèiem una frase, classificàvem les paraules en diferents categories, les buscàvem al diccionari, les traduíem a altres idiomes com l’anglès, les dèiem més fort i més fluix…

Les estrelles tenen lletra lligada i lletra de pal, a Mèxic treballen la lletra lligada o almenys l’aula on jo estava per això és així! Amb els dies vam començar a jugar a retallar-les per la ratlla del centre i que busquessin la parella, o damunt d’una taula o directament quin era el company o companya que tenia l’altra art de l’estrella.

En acabar l’activitat tornàvem a enganxar les estrelles a la paret i fins al següent dia!

Senzill, útil i pràctic, perquè moltes vegades no ens cal res més. Ni tan sols necessiteu aquestes estrelles, tot i que evidentment fan l’activitat més amena, divertida i motivadora. Així tot és millor.

Si sou a casa confinats, podeu treballar amb una estrella diària, o una estrella per membre familiar us deixo aquí algunes propostes:

– Busca elements per casa que comencin per aquesta lletra

– Inventa paraules noves amb aquesta lletra

– Digues paraules que comencin per aquesta lletra

– Busca cançons que tinguin aquesta paraula

– Inventeu una història familiar amb totes les paraules que han sortit de cada lletra de l’abecedari

– Jugueu a dir les paraules del reves

-Amagar les estrelles retallades per la meitat per casa i jugar a buscar les dues parts iguals per unir-les, guanya qui més en troba si ho voleu fer a l’estil competició, podeu fer el mateix damunt d’una taula.

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Abecedari estelar”

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *